Priatelia Zeme vyhlasujú súťaž pre študentov o najlepší reklamný šot na tému kompostovanie

Košice, 21.11.2013

Od 18. novembra 2013 do 12. mája 2014 sa študenti stredných a vysokých škôl môžu zapojiť do súťaže o najlepší filmový reklamný šot na tému kompostovanie. Tento šot má pomôcť osloviť širokú verejnosť a prezentovať kompostovanie ako súčasť moderného životného štýlu.

V súťaži budú hodnotnými cenami ocenené 3 najlepšie šoty, ktoré budú následne šírené cez internet a televízne vysielanie s cieľom osloviť čo najširšie publikum. "Je to ďalší z informačných kanálov, ktoré sa snažíme využiť, aby sme oslovili širokú verejnosť." vysvetľuje René Říha, organizačný garant súťaže.

Štýl filmových šotov nie je obmedzený, môže to byť animácia, hudobný klip alebo čokoľvek iné... Študenti môžu používať na ich vytvorenie bežné kamery alebo kamery v mobilných telefónoch. Pri hodnotení však bude porota zložená zo zástupcov organizácie a odborníka na reklamu prihliadať aj na technickú kvalitu šotu.

Šot by mal pozitívnym, poprípade aj vtipným spôsobom propagovať kompostovanie a povedať o zmysle, prečo vlastne kompostovať.

"Kompostovanie je jednoduchá metóda ako veľmi užitočne a účinne znížiť množstvo produkovaných odpadov a zároveň získať kvalitné organické hnojivo. Biologické odpady tvoria takmer polovicu hmotnosti všetkých odpadov z domácnosti." hovorí expert na kompostovanie Branislav Moňok.

Študenti sa do súťaže môžu prihlásiť prostredníctvom vyplnenia formulára na webovej stránke www.priateliazeme.sk/spz/filmove-soty-kompostovanie, kde nájdu aj všetky ostatné informácie o súťaži.

Súťaž je organizovaná v rámci projektu "Povedzme si všetko o kompostovaní!", ktorý je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA - nadácia pre sociálne zmeny.

René Říha, tel.: 0908 557 598, e-mail: riha@priateliazeme.sk